Ortopedi

Klarälvsklinikens ortopeder bedömer de flesta förekommande ortopediska skador/idrottsskador och ortopediska sjukdomar. Klarälvskliniken har ett utvecklat samarbete med framförallt OrthoCenter Göteborg (ortopedisk kirurgi och idrottsskador), SpineCenter Göteborg (ryggkirurgi) och Sprotsmed, som är vår huvudsakliga remissinstans för de privata patienter som är i behov av större operationer.

På Klarälvsklinikens operationsavdelning genomför vi operationer på t ex fötter, fotleder, händer, handleder och armbågar.

Rehabilitering efter sjukdom/skada sker i samarbete med Klarälvsklinikens sjukgymnaster och ortopedingenjör.

Vår ortopedi-avdelning

Dick Larsson
Ortopedkirurg och rehabläkare

Leg läkare (1979), specialist i ortopedisk kirurgi (1986) och rehabiliteringsmedicin (2001).

Tjänstgör på Klarälvskliniken samt som överläkare på ortopedkliniken på Centralsjukhuset i Karlstad och till viss del på OrthoCenter i Göteborg. Engagerad av Färjestad BK hockey och Friidrottslandslaget.

Bedömer de flesta förekommande ortopediska skador/idrottsskador och ortopediska sjukdomar. Opererar utvalda fall på Klarälvskliniken.

dick [at] klaralvskliniken.se

Ulf Törnqvist
Ortopedkirurg

Leg läkare (1987), specialist i ortopedisk kirurgi (1995).

Tjänstgör på Klarälvskliniken samt som överläkare på ortopedkliniken, Centralsjukhuset i Karlstad och i viss omfattning även vid OrthoCenter IFK-kliniken i Göteborg.

Bedömer de flesta förekommande ortopediska skador/idrottsskador och ortopediska sjukdomar. Opererar utvalda fall på Klarälvskliniken.

ulf [at] klaralvskliniken.se

Fredrik Westman
Ortopedkirurg

Leg läkare (2001) specialist i ortopedisk kirurgi (2006). Subspecialiserad inom axelkirurgi och artroskopisk kirurgi.

Tjänstgör på Klarälvskliniken och OrthoCenter i Göteborg. Fredrik Westman har sin huvudsakliga tjänstgöring som överläkare på ortopedkliniken, Centralsjukhuset i Karlstad.

Bedömer de flesta förekommande ortopediska skador/idrottsskador och ortopediska sjukdomar. Opererar utvalda fall på Klarälvskliniken.

Tidigare lagläkare för Carlstad Crusaders.

fredrik [at] laralvskliniken.se

Per Fischer
Handkirurg

Leg läkare (2008), specialist i ortopedisk kirurgi (2013), specialist i handkirurgi (2015).

Tjänstgör på Klarälvskliniken, samt som specialistläkare på handkirurgiska kliniken, Universitetssjukhuset i Örebro. Registrerad doktorand vid Örebro universitet med forskning inom området handledsproteser.

Bedömer de flesta förekommande skador och sjukdomar kopplade till hand, armbåge och axel.

per [at] klaralvskliniken.se

Anna-Carin Pettersson
leg. Sjuksköterska

Leg sjuksköterska (1979) och specialistutbildning inom anestesi och intensivvård (1981).

Anna-Carin arbetar huvudsakligen i operationsteamet tillsammans med Inger. Hon har lång erfarenhet av arbete inom anestesi och intensivvård men även inom privat akutvård. Utbildad Yogalärare.

Inger Andersson
leg. Sjuksköterska

Leg sjuksköterska 1978, specialistutbildning anestesi (1980), specialistutbildning operation (1981).

Inger har lång erfarenhet som anestesi- och operationssjuksköterska och tjänstgör på Klarälvskliniken, Centralsjukhuset och på sjukhus i Norge.